Welke type bedrijfsfilms kun je laten maken?

Bedrijfsfilms heb je in heel wat verschillende soorten en maten. Eén ding is zeker: een bedrijfsfilm laten maken betekent de handen ineenslaan met een professional. Een goede bedrijfsfilm is een film die tot de verbeelding spreekt. De kans is groot dat je de favoriete scène van je favoriete speelfilm woord voor woord uit je hoofd kent. Hoe dat komt? Door de kracht van storytelling en professionele cinematografie. Met een krachtige bedrijfsfilm kun je hetzelfde bereiken. Maar wat kost zo'n bedrijfsfilm nu precies? Om eerlijk te zijn, lopen de precieze kosten van een bedrijfsfilm sterk uiteen. Het kan zo uitgebreid en complex als je het zelf wil? Hoe meer extra's je toevoegt, hoe duurder je bedrijfsfilm zal worden.

Duurzaamheid loont


Kies voor een bedrijfsfilm met een duurzame, tijdloze opzet. Maak je een tijdloze film, dan zul je daar zomaar vijf jaar of langer profijt van hebben. De bedrijfsvideo is een kroonjuweel voor op je website en sociale mediakanalen. Heb je een eigen YouTube pagina? Schroom dan niet hem ook daarop te plaatsen. Bedrijfsfilms kunnen voor elk kanaal geoptimaliseerd worden.

Vergeet de call to action niet


Vergeet niet: het creëren van een bedrijfsfilm is een middel tot een doel en geen doel op zich. Met je bedrijfsfilm wil je natuurlijk uiteindelijk – direct of indirect – meer omzet genereren. Meestal gebruik je hier de tussenstap van het opbouwen van een fanbase voor. De bedrijfsfilm is ook een manier om mensen met je bedrijf en stijl van ondernemen bekend te maken. Als mensen niet weten wie je bent, wat je doen en wat je kan, dan blijven klanten uit.

Magie van de product explainer


De product explainer is kort maar krachtig: je deelt wat je met het product kan, hoe je het gebruikt, wat de voordelen zijn, brengt het fraai in beeld en verbindt het natuurlijk aan je bedrijf.

Educatieve video's


Educatieve of 'how-to' video's lijken op product explainers, maar gaan eerder over diensten of technieken, die meer in algemene zin samenhangen met de werkzaamheden van je bedrijf. Ze vormen ook een middel om mensen op speelse wijze met je bedrijf bekend te maken.

De Customer Onboarding video


Is je klant eenmaal aan boord? Hou hem dan vast met een Customer Onboarding Video. Dit zijn instructievideo's die als welkomstbericht, maar ook als 'how-to' voor een product fungeren. De Customer Onboarding heeft tot doel de klant het optimale uit het product te laten halen.

Of kies voor brand value/awareness video's


Sommige bedrijfsfilms gaan minder om jou als ondernemer of over het product dat je verkoopt, maar meer over je idealen, je 'image', de 'levensstijl' die bij jouw merk hoort. Een merk als Nike is een meester in het produceren van brand value en awareness video's.