Tegenwoordig gaan processen heel snel. Een voorbeeld daarvan is het verkopen van uw huis. Net als met webwinkels is de digitale transformatie ook in de vastgoed wereld inmiddels een feit. Maar hoe gaat dit te werk? Wat is er nu anders dan pakweg dertig jaar terug?
Het verkopen van een huis werd vroeger via een bord gedaan. De lokale makelaars plaatsten een lijst met huizen in het kantoor en mensen die op zoek waren naar een woning bezochten het en maakten er een afspraak voor een bezichtiging.
Toen kwam het internet en de vermeldingen werden openbaar geplaatst op openbare woningsites. Als men een afspraak wilt voor een bezichtiging, dan kan dat eenvoudig via de vermelding. Hier staan vaak telefoonnummers bij of de naam van het makelaarskantoor. De digitalisering is hiermee een feit. Echter is er nog een fase erna gekomen waar we het in dit artikel kort over gaan hebben.
Echter toen men gewend was aan de openbare woonsites, kwamen de vergelijkers en inmiddels toegankelijke vastgoedbedrijven om de hoek kijken. Zaken als sociale media of apps zijn in ontwikkeling en tientallen jaren in de 21e eeuw wordt eigenlijk alles ingezet voor de (online) communicatie in alle denkbare mogelijke stadia. Van acquistie tot beheer van alle soorten vastgoed en klanten.
De voordelen voor de particulier die een woning bezit is dat men op verschillende manieren aan kopers kan komen en hierbij zelfs geholpen wordt door online dienstverleners. Enkele voorbeelden:
Dit is natuurlijk een heel andere wereld dan dertig jaar geleden. Voor woningeigenaren die een huis wensen te verkopen zijn er dus manieren om veel sneller een huis te verkopen. Het direct of uw huis snel verkopen kan tegenwoordig eenvoudig via zakelijke opkopers die vervolgens wat meer moeite nemen om het huis klaar te stomen voor een openbare verkoop, transformatie of verhuur.